Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за термостат и комп.диагностика при АР 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за термостат и комп.диагностика при АР 156

Копирам си темата директно от Фиат форума.
    Здравейте колеги. Имам следния проблем с Алфата:
    Стрелката на температурата не подминава 60 градуса . Когато стартирам двигателя, по стария метод проверявам дали е постоянно отворен или не е - опипвам маркуча след термостата и той е студен известно време, което пък ме кара да мисля, че нямам проблем с термостата. Двигателя си загрява доста - определено повече от 60 градуса.
    Та въпроса ми е - може ли термостата да е наред, а проблема да идва от някой датчик, който не подава правилна информация? Стрелката си "залепва" на 60 градуса и не мърда.
    Може ли това да се разбере с компютърна диагностика?
    Другото което ми подхвърлиха като вариант е, че може предишният собственик да е вадил стрелката на този уред и при поставянето й обратно да я е поставил в грешна позиция. Възможно ли е според вас?
    Те въпросите станаха няколко де Ще се радвам да намеря отговорите им
    Attached Files
    Alfa Romeo 156SW 2.4JTD 2003 Distinctive
    Fiat Brava SX 1.4 12V 1997

Дори термостата да ти е блокирал отворен, при тези вече високи температури, като покараш градско из задръстванията половин час все пак трябва да мине 70 градусовата отметка и да го докара все някога докъм 90. Може би ти е развален някой датчик за температурата и стрелката да не отчита коректно. На диагностика би трябвало да го покаже.
    Giulietta 1,6 JTDm 2013
    156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
      Дори термостата да ти е блокирал отворен, при тези вече високи температури, като покараш градско из задръстванията половин час все пак трябва да мине 70 градусовата отметка и да го докара все някога докъм 90. Може би ти е развален някой датчик за температурата и стрелката да не отчита коректно. На диагностика би трябвало да го покаже.
      И аз така си мисля, но не мърда повече от 60.Оставих я да работи на място и пак същата работа.Предстои да я закача на диагностика и да видим какъв е проблема, че инъче се бях засилил да сменям термостат.

Comment

Предполагам говориш за печката ти от подписа?
        На място трябва да работи цял ден докато ти загрее. Покарай я малко. Ако е струдена - десетина минити да не прехвърля 2000 оборота, след това 5-6 минути между 2000 и 3000 оборота (по-близо до горната граница) и след това я изръчкай няколо пъти здраво. Абе направо се направи на състезател и след това виж какво ти показва. Ако ти седи на 60C по всяка вероятност датчика ти е прецакан или измервателният прибор. Но ако е второто той ще ти показва някакви стойностти, но няма да са реалните, но пък ще са различни в зависимост от нивото на загряване.
        Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
        Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
        Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
        Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Термостата може да не затваря напълно.
          На диагностика ще ти покаже температурата на мотора, ако има сериозни разлики - работата е ясна
          Между другото, аз като закачих мойта на комп, на втората чертичка ми отчете 79 градуса, а на средата 90. Явно скалата на уреда не е линейна.
          166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
          ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Явно най-сигурно е с диагностика. Скоро ще направя такава и ще пиша какво е положението

Comment

И аз имам сходен проблем,смених термостата,но без датчика който се навива на него и проблема си остана,та за това си мисля,че проблема е във въпросния датчик,но инъче колата си работи коректно,перката си включва на 90 градуса които постига само ,ако я карам продължително време в градцки условия!
              156 2.0TS 155к.с.+ремап

Comment

Първоначално публикувано от mitenceto89 Покажи съобщение
                Явно най-сигурно е с диагностика. Скоро ще направя такава и ще пиша какво е положението
                Искаш да кажеш, че стрелката НИКОГА не се премества по-нагоре от това положение на снимката........
                Премери с един термометър колко е температурата на водата в казанчето........
                sigpic
                Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                147 JTDm 140-Малката манекенка
                GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
                  Искаш да кажеш, че стрелката НИКОГА не се премества по-нагоре от това положение на снимката........
                  Премери с един термометър колко е температурата на водата в казанчето........
                  Карам колата около 1000км. вече. Стрелката не минава по-нагоре от това, а може и да не съм я видял, но едва ли. Обикновено си стои около 55-60 градуса (ако сметнем че показаното на снимката е толкова). ТОва за термометъра не се бях сетил, но е добра идея. В Ямбол имам термометър, който ще ми свърши работа, но се надявам докато се прибера в Ямбол (04.06) да съм си решил проблема.

Comment

ако се окаже,че колегата е само за датчик аз ПОДАРЯВАМ моя,купих си нов термос,и датчика не ми трябва.работи като новия,изпробван е.
                    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
                      ако се окаже,че колегата е само за датчик аз ПОДАРЯВАМ моя,купих си нов термос,и датчика не ми трябва.работи като новия,изпробван е.
                      Ще го имам предвид, колега

Comment

Ще го имам предвид, колега
                        виж какво ти е положението и ако си за датчик ми пиши на лично,та да го видя по-бързо.успех

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                          Между другото, аз като закачих мойта на комп, на втората чертичка ми отчете 79 градуса, а на средата 90. Явно скалата на уреда не е линейна.
                          И при мен е така на печката. Някой беше написал преди време каква е скалата и по спомен рзликата на деленията преди и след 90C беше само 10С. Така че е съвсем нормално там да отчита 79С.
                          Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                          Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                          Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                          Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Явно трябва целия термостат да се смени.
                            Днес успях да я накарам да загрее до 90 градуса. Все пак можела да стигне стрелката до там
                            Ориентировъчни цени, някой може ли да каже?

Comment

Явно трябва целия термостат да се смени.
                              Днес успях да я накарам да загрее до 90 градуса. Все пак можела да стигне стрелката до там
                              Ориентировъчни цени, някой може ли да каже?
                              BEHR-125лв.

Comment

Working...
                              X